Fördelar med massage

Massage löser upp spänningar, motverkar stress och mjukar upp muskler. I dagens samhälle finns det många som jobbar för hårt, sover för lite och rör på sig för sällan. Stressen denna livsstil skapar sätter sig ofta i musklerna som blir spända. Regelbunden massage löser upp spänningar och hjälper kroppen att slappna av och må bra.

Det motverkar också trötthet i axlar, rygg och nacke och de flesta känner sig lugnare och rörligare efter en massage. Massagen löser inte bara upp kroppens spänningar utan frisätter även slaggprodukter så som mjölksyra, som därmed kan transporteras ut ur kroppen.

Även om man är noga med att stretcha och röra på sig så kan massage ha mycket goda effekter.

Massagetyper

Utöver svensk, klassisk massage praktiserar vi även en mer behandlande massage. Det kan innebära metoder som pressur (triggerpunktsbehandling), muskeltöjningar, idrottsmassage och grundlig undersökning av hållning, muskelfunktion och ledernas rörelser.

Vi har också fördjupad kunskap inom anatomi och skador. En massageterapeutisk behandling kan ibland påminna lite om fysioterapi eller naprapati men som massageterapeut arbetar man endast med kroppens mjukdelar och utför inte manipulation som är riktade mot leder eller skelettet.

Massören kan efter behandlingen ge dig som kund information kring eventuell träning eller stretch för att du vidare ska kunna fortsätta behandlingen hemma.

Massage hos oss på Växjö Kiropraktorklinik är friskvårdsberättigat.